viernes, 3 de octubre de 2014

Com ha de ser l'alfabetització del ciutada del segle XXI?

Després d’haver llegit la  lectura  d’en Manuel Area (“Sociedad de la información,tecnologías digitales y educación”, 2002), puc treure com a conclusió que el món d’avui en dia és totalment consumista, per tant capitalista on l’única cosa que val és tenir bens materials i quants més tinguis més vals com a persona. 

Les noves tecnologies avancen tan ràpid que no ens adonem, han fet que canviem les nostres costums, les nostres formes de canviar la vida... Però també recalcar que no tot és dolent, ja que també he pogut extreure la importància de treballar les noves tecnologies per a ensenyar, és a dir per a construir coneixement. 

Per aconseguir això el primer que s’ha de fer es canviar la visió que té la població sobre l’escola, no només es seure a una cadira i obrir un llibre sinó que els mestres fan de guia. D’aquesta manera els infants poden ser més autònoms. Per tant, penso que un bon mestre ha de saber fer un bon ús de totes les noves tecnologies que estan sortint destinades a l’ensenyament. Com bé ens diu Adell els mestres han de ser coneixedors de com ensenyar a utilitzar-les d’una manera intel·ligent i satisfactòria. 


Per acabar dir que l'ús de la tecnologia en l'educació és necessària i considero que si s'utilitza adequadament és indispensable. Doncs, com va dir  n'Arnold Glasow, "un dels principals objectius de l'educació ha de ser ampliar les finestres per les quals veiem el món"

No hay comentarios:

Publicar un comentario